Over ons

LightHouse Community is opgericht door Joost van Heusden. Een man met een hart voor Jezus en veel ervaring in het begeleiden van studenten en young professionals. Hij stelt zicht graag voor.

Hoe gaaf is het als geestelijke groei en persoonlijke ontwikkeling geworteld zijn in de intieme relaties met je huisgenoten!

Joost-van-Heusden

Joost van Heusden

Oprichter

Mijn naam is Joost van Heusden. Ik ben 44 jaar en sinds 19 jaar getrouwd met Josephine. We hebben 3 dochters van 11, 14 en 18. Als gezin vangen we regelmatig pleegkinderen op die in een crisissituatie uit huis zijn geplaatst. Ik heb Economisch publiek en bedrijfsrecht gestudeerd in Utrecht. Ik hou onder andere van snowboarden, windsurfen en snookeren. Maar ben ook graag te porren voor een goed gesprek of een spannend boek.

Ik heb de afgelopen 20 jaar in verschillende rollen leiding mogen geven aan het studentenwerk van de Navigators. Een gave reis waarin ik zelf God beter heb leren kennen en veel heb geleerd over discipelschap, leiderschap en de kracht van samen groeien in teams en community. Daarnaast heb ik zelf tijdens mijn studie met 3 vrienden in een studentenhuis mogen wonen waarin we echt betrokken waren op elkaar. Een veilig en gezellig huis waarin de maskers af gingen. We moedigden elkaar aan om steeds opnieuw te proberen dicht bij Jezus te leven, onder andere door een wekelijkse bidstond op woensdagmiddag, echte gesprekken, en door samen naar de kerk te gaan.

Nu als ik terugkijk zie ik pas hoeveel impact deze jaren in dat huis, met die vrienden, hebben gehad op de fundamenten van mijn geloof. En op mijn visie hoe samenleven in een huis kan zijn, ook nu met mijn gezin. Hoe gaaf is het als geestelijke groei en persoonlijke ontwikkeling geworteld zijn in het dagelijkse leven en de intieme relaties met je huisgenoten.

Samen staan we sterker

Ontdek hoe jij kunt meehelpen om de missie van LightHouse Community te verwezenlijken.